13.5.2024. 11:12
2
Košarac o Ustavnom sudu BiH: "Ovo se pitanje trebalo riješiti u aprilu, da li su partneri iz FBiH odustali od dogovora?"
FOTO: n1
Staša Košarac, zamjenik predsjedavajuće Vijeće ministara BiH, najavio je da će se na sjednici Kolegijma zatražiti informacija o statusu zakona o Ustavnom sudu BiH i prestanku važenja mandata stranim sudijama. Također, razgovarat će se i o tome da li radna grupa aktivno radi na tome.

Podsjetio je da, prema dogovoru politčkih lidera iz Laktaša, ovo zakonsko rješenje trebalo biti finalizirano u aprilu.

- Već je polovina maja, a mi ni dan danas nemamo to na dnevnom redu. Neprihvatljivo je da imamo selektivan pristup i da se samo određene tačke dnevnog reda pripremaju i puštaju u proceduru. Znači li to da su partneri iz FBiH odustali od dogovora? - objavio je Košarac na Instagramu.

Košarac je naglasio da su ključna pitanja za opstanak BiH zakon o Ustavnom sudu BiH i prestanku važenja mandata stranim sudijama, te učestvovanje stranaca u procesima odlučivanja.

(Aldin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.