1.7.2024. 16:42
0
Čović nakon sastanka sa koalicionim partnerima: Stranke potpisale zaključak, budžet BiH na sjednici VMBiH u četvrtak
U Domu HDZ-a BiH u Mostaru završio je sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na državnom nivou.

Na sastanak su bili predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i domaćin lider HDZ-a Dragan Čović.

Čović je kazao da su dogovarali pristup BiH EU.

"Potpisali smo zaključak koji veže pet stranaka i dogovorili da budžet BiH bude na sjednici VMBiH u četvrtak i kao takav bude usvojen u parlamentu", kazao je.

Čović je nakon sastanka poručio da "ćemo imati uskoro budžet". Na pitanje ima li državne koalicije, on je naveo da ako "usvojimo budžet, koalcija postoji", dodavši da je to vrlo prosto i jasno.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.