2.8.2024. 15:51
0
Ambasada SAD-a o kupovini novog sjedišta UIO BiH: “Kome će iz Dodikovog kruga ovaj sumnjivi proces dobro doći?”
FOTO: N1
Američka ambasada u Bosni i Hercegovini oglasila se danas povodom kupovine novog sjedišta Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjoj Luci, ukazavši na koruptivne radnje i uputivši pitanje predsjedniku RS: Gdje je novac?

Inače, radi se još o jednom u nizu poruka iz Ambasade Sjedinjenih Država u BiH, kojim se kritikuje vladajuća struktura u RS.

“I Milorad Dodik manipulira državnim fondovima. Državni budžet BiH uključuje sredstva za kupovinu novog sjedišta Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u Banjoj Luci. Ovaj je projekt raspisan pet puta na konkursu, tako da je ostalo samo jedno poduzeće s kojim se sklapa ugovor. Kome će iz Dodikovog kruga ovaj sumnjivi proces dobro doći? Ova vrsta korupcije ima realnu cijenu za stanovnike u RS i širom BiH“, poručili su iz ambasade.

Podsjetimo, od ranije je poznato da je budžetom BiH predviđen novac za kupovinu zgrade za ovu državnu instituciju. No, uslove trenutno ispunjava samo Mile Radišić. Inače, Radišić je kum Milorada Dodika.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.