9.8.2024. 13:17
0
Šteta danas obišao radove na IX tranverzali i spoju IX transverzale s autoputem
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove na IX transverzali i radove na spoju IX transverzale sa autoputem.

Kako je saopćeno iz Vlade KS, Šteta je s predstavnicima izvođača radova i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem razgovarao o svim aktivnostima koje se provode na ovom projektu.

- Veoma sam zadovoljan što smo došli do ove faze u ovom najznačajnijem projektu za Kanton Sarajevo. Mnogo izazova je bilo i još uvijek ih ima, ali pokušavamo zajedno sa svim strana pronaći najbolja rješenja za sve. Uskoro nas očekuje i završetak radova - istakao je Šteta.

IX transverzala je kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, a njenim spojem sa autoputem, dobit će se potpuno nova saobraćajna cjelina.

- U narednim mjesecima imat ćemo priliku uvjeriti se u značaj ulaganja i gradnji novih saobraćajnica i nadam se da će nam svima ovo biti motiv za nove kilometre saobraćajnica, kako bi svim građanima omogućili kvalitetniji standard života - zaključio je Šteta.

Završetkom radova smanjit će se gužve na ulazu i izlazu iz Sarajeva, u ovom dijelu grada koji je izuzetno opterećen, ali će biti od višestrukog značaja i za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova je kompanija "Euroasfalt", saopćeno je.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.