16.8.2024. 15:53
0
Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a u Predsjedništvu BiH: Sa Komšićem je razgovarao o daljoj saradnji
Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za politička pitanja i sigurnost Boris Ruge posjetio je danas Predsjedništvo BiH, gdje ga je dočekao Željko Komšić.

Tokom susreta razgovorali su o unapređenju dalje saradnje i ubrzanju komunikacije između Bosne i Hercegovine i NATO-a, a kada je riječ o izradi ključnih dokumenata koji regulišu odnose naše zemlje i ove sigurnosne alijanse.

Kako se navodi u saopćenju iz Predsjedništva BiH, u razgovoru je naglašeno da NATO snage ostaju posvećene sigurnosti i stabilnosti BiH i cijele regije, s tim da je neophodno nastaviti razgovarati o partnerskoj saradnji BiH i NATO-a, te daljim koracima u demokratskim reformama i evroatlantskim integracijama.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a je zahvalio institucijama BiH što će biti domaćin NATO Partnerskog simpozija 360, u oktobru 2024. godine, koji će biti prilika da se razgovara o daljoj saradnji.

U delegaciji sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Borisom Rugeom bio je i novoimenovani komandant NATO štaba u BiH Matthew Valas, koji je također istakao važnost saradnje sa bh. vlastima i Oružanim snagama BiH.

Ranije danas Ruge i Valas su razgovarali i sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.