18.8.2024. 14:24
0
U Sudu BiH sutra izjašnjenje o krivnji Edina Podgore, optuženog za terorizam
U Sudu Bosne i Hercegovine zakazano je ročište na kojem će se o krivnji izjasniti Edin Podgora, optužen za terorizam, odnosno što je putem društvenih mreža prijetio napadom.

Ročište na kojem će se Podgora, optužen od Tužilaštva da je putem društvenih mreža emitirao videosnimak u trajanju od nekoliko minuta – u kojem je, uz korištenje hladnog oružja, upućivao prijetnje, poruke antisemitskog sadržaja i prijetnje napadom na život osoba koje je nazivao “kjafirima”, navodeći da će izvesti napad koji će prenositi uživo – izjasniti o krivnji zakazano je za ponedjeljak, 19. august.

Odbrana Mustafe Vrapca, nekadašnjeg uposlenika Tužilaštva BiH koji se tereti za krivotvorenje službene isprave i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, iznijet će završnu riječ u petak, 23. augusta.

Vrabac se tereti da je krivotvorio službenu legitimaciju Tužilaštva koja služi kao dokaz da je osoba koja je ima ovlašteno službeno lice ove institucije, kao i da je od decembra 2022. do 9. januara 2023. godine, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u više navrata zahtijevao, a potom i zaprimio nagradu za sebe, kako bi korištenjem svog pretpostavljenog uticajnog položaja posredovao da službeno lice u Tužilaštvu ne izvrši službenu radnju.

Prema rasporedu Suda BiH, naredne sedmice se nastavljaju suđenja za zločine počinjene u Bijeljini, Prijedoru, Vlasenici i Srebrenici, javlja Detektor.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.