19.8.2024. 17:46
0
Odgođeno izjašnjenje o krivici Edina Podgore, optuženom za terorizam
Izjašnjenje o krivici Edina Podgore, koji je optužen za terorizam, odgođeno je jer se njegov branilac Rusmir Karkin nije pojavio u sudnici.

Sudija za prethodno saslušanje Enida Hadžiomerović je na početku ročišta konstatovala da Karkin, koji je branilac optuženog po službenoj dužnosti, nije pristupio zbog, kako je naveo, organizovanog štrajka advokata.

"Branilac je dao svoju izjavu vrlo šturo", izjavila je Hadžiomerović i dodala da je advokat obavezan u roku od tri dana dostaviti detaljno objašnjenje za nepostupanje u pritvorskom predmetu.

Ona je navela da je, bez prisustva branioca, nemoguće izjašnjenje o krivici optuženog, prenosi Birn.

Tužilaštvo BiH podiglo je u julu optužnicu protiv Edina Podgore /51/ iz Zenice, koji je u pritvoru zbog krivičnog djela terorizam.

On je optužen da je 18. aprila na društvenim mrežama emitovao video-snimak od nekoliko minuta u kojem je uz korištenje hladnog oružja upućivao poruke antisemitskog sadržaja, prijetio napadom na život i fizički integritet lica, prijetio napadom na život lica koje je nazivao "kjafirima" /nevjernicima/, tvrdeći da će to prenositi uživo.

Ponovni termin za izjašnjenje o krivici optuženog Podgore zakazan je za 27. avgust.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.