22.8.2024. 15:21
0
Stranka Šemsudina Mehmedovića kažnjena s 3.500 KM zbog preuranjene kampanje
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine kaznila je danas stranku Naprijed BiH, čiji je predsjednik državni zastupnik Šemdsudin Mehmedović, zbog preuranjene izborne kampanje.

Izrečena je kazna u iznosu od 3.500 KM zbog teksta kojeg je na svom Facebook profilu objavila pristalica ove stranke Merima Arnautović, vijećnica u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

Osim novčane kazne CIK je naložio uklanjanje sporne objave.

Također, CIK je danas, između ostalog, odbacio 514 kandidata za biračke odbore jer nisu ispunili opće i posebne kriterije. Uglavnom je bila riječ o nekompletnoj dokumentaciji, a u dva slučaja se radilo o kandidatima na biračkim listama. 

CIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.