28.8.2024. 18:33
0
Pad helikoptera Oružanih snaga BiH nije bio u sklopu vježbe "Brzi odgovor"
EUFOR se oglasio povodom današnje nesreće u kojoj je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pao u Jablaničko jezero, navodeći kako se ona nije dogodila u sklopu vježbe "Brzi odgovor".

- EUFOR izražava žaljenje nakon saopštenja o nesreći koja se odnosi na helikopter Oružanih snaga BiH (OS BiH). Drago nam je da je četvoročlana posada preživjela nesreću, a povrijeđenima želimo brzi oporavak.

U vezi ranijih objava u medijima, želimo pojasniti da se nesreća dogodila tokom terenske vježbe OS BiH i Službe civilne zaštite Općine Konjic, a ne u sklopu vježbe “Brzi odgovor“ EUFOR-a. Vojnici i oprema OS BiH nisu uključeni u ovogodišnju vježbu "Brzi odgovor" - naveli su iz EUFOR-a.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga BiH "UH-1H" iz sastava Brigade vazdušnih snaga pao je danas u Jablaničko jezero.

U helikopteru je u trenutku pada bila četveročlana posada koja nije životno ugrožena, naveli su ranije iz Ministarstva odbrane BiH.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.