28.8.2024. 19:01
0
Prijeti li Jablaničkom jezeru ekološka katastrofa: U helikopteru koji je pao bilo oko 400 litara goriva
Po dojavi o padu helikoptera Oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero, na lice mjesta upućen je federalni vodni inspektor s ciljem poduzimanja mjera za sprječavanje potencijalnog onečišćenja usljed curenja goriva.

Naime, u helikopteru se prema izjavama odgovornih osoba nalazi oko 400 litara goriva.

Iz tog je razloga federalni vodni inspektor, uz saglasnost postupajućeg tužioca, usmeno naložio hitno postavljanje barijera na vodi kako bi se blagovremeno zaustavilo i saniralo eventualno izlijevanje goriva za vrijeme izvlačenja helikoptera.

"Ovim putem želimo brz oporavak povrijeđenom članu posade helikoptera OS BiH", saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.