30.8.2024. 13:34
1
Stevandić pobrojao šta je sve “urađeno u RS od usvajanja Deklaracije”: Najavio otvorenje Doma zdravlja u Stanarima
FOTO: n1
U prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske održava se okrugli sto o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je donesena na Svesrpskom saboru. Predsjednik NSRS Nenad Stevandić kazao je, prije početka ovog događaja, o stvarima koje su realizovan, kako kaže, nakon usvajanja Deklaracije.

“Deklaracija donesena na Svesrpskom saboru nije samo slovo na papiru koje je usvojeno na sjednicama NSRS i parlamenta Republike Srbije nego nešto što ima životni značaj i njena praktična primjena je naznačajniji dio. Od njenog donošenja do danas završen je dio finansiranja autoputa od Sremske Rače do Bijeljine i radovi uveliko napreduju. U ponedjeljak će biti otviren Dom zdravlja Stanari koji je Srbija finansirala u potpunosti i koji će u ponedjeljak biti otvoren u prisustvu najviših zvaničnika Srbije”, rekao je Stevandić, prenosi N1.

Na pitanje novinarke N1 da li dolazi i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Stevandić je rekao: da “očekuje najvišu delegaciju koja postoji”.

Predstavnik Istraživačkog centra Banjaluka Ljubinko Mitrović istakao je da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda neće biti svedena na politički dokument, već će pokazati svoj značaj u svim aspektima života, od ekonomskog i privrednog do kulturnog i obrazovnog.

“Organizovaćemo konferenciju posvećenu privrednicima, da vidimo šta privrednici očekuju od Deklaracije, kako da mijenjamo sliku koju gledamo cijelo ljeto da se satima čeka na graničnim prelazima i slično. Kako da građanima RS i BiH omogućimo benefite”, rekao je Mitrović.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.