4.9.2024. 14:06
0
Andrej Plenković se ipak neće obraćati na otvorenju mosta "Hercegovina": Evo koji su razlozi
Hrvatski premijer Andrej Plenković se neće večeras obraćati na otvorenju mosta "Hercegovina", saznaje portal "Avaza".

Isti medij saznaje da, iako je ranije bio predviđen kao govornik, iz njegovog ureda su tražili da se njegovo ime ukloni sa liste. Plenković će biti samo gost, jer se nalazi u posjeti BiH.

Razlog zašto je Plenković je odustao da govori na otvorenju mosta Herceovina kod Počitelja, mosta koji spaja bh. i hrvatski koridor autoputa jeste što su u posljednjih nekoliko dana iznesene brojne neistine na račun premijera Hrvatske. 

Jedna od njih je da je navodno Plenković insistirao da bude među govornicima. Sporne su optužbe da mu nije mjesto u BiH niti na otvorenju ove poddionice autoputa, zbog čega je tražio da se ime sa lista govornika ukloni.

Takve optužbe dolaze od opozicije i pojedinaca iz FBiH.

Svečanu vrpcu presijeći će dužnosnici FBiH, predvođeni premijerom Nerminom Nikšićem.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.