4.9.2024. 16:09
0
“Visit Sarajevo” poruka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
FOTO: Screenshot
“Visit Sarajevo” poruka je koju građani i posjetioci Ujedinjenih Arapskih Emirata ovih dana mogu vidjeti na ulicama četiri emirata - Dubai, Abu Dhabi, Sharjah i Ras Al Khaimah.

Radi se o promotivnim aktivnostima Turističke zajednice Kantona Sarajevo u inostranstvu, s ciljem predstavljanja Sarajeva kao poželjne turističke destinacije na velikom svjetskom turističkom tržištu.

Dubai - svjetski poznata turistička atrakcija i najveći grad UAE, uz navedena tri emirata koji imaju višemilionsko stanovništvo i turiste iz cijelog svijeta, idealna su meta za turističku promociju Sarajeva.

Navedene promotivne aktivnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo traju i u naredna tri mjeseca, a u Turističkoj zajednici vjeruju da će autobus u Ujedinjenim Arapskim Emiratima s porukom “Posjetite Sarajevo” imati afirmativno djelovanje u planiranju putovanja u glavni grad Bosne i Hercegovine.



Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su među top 10 na listi dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo, pokazuju statistički podaci Turističke zajednice Kantona Sarajevo tokom prvih šest mjeseci 2024. godine.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.