17.9.2024. 13:22
0
Burno ispred Vlade FBiH - Penzioneri nezadovoljni dogovorenim. Traže ostavke: "Dignut ću...dovest ću cijeli Vakuf ovdje i tebe skloniti"
FOTO: Screenshot
Sastanak između čelnika Vlade FBiH i predstavnika Saveza udruženja penzionera Federacije BiH je završen.

- Dogovoreno je da će se odrediti radna skupina koja će dobiti zadatak da temeljito prouči sve po nama nedorečene i sporne članove zakona i poraditi na njihovom usaglašavanja. 

U toj grupi će biti predstavnici iz resornog ministarstva finansija, federalnog zavoda i najvjerovatnije iz penzionera. To pozdravljamo - rekao je Redžo Mehić, predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH.

Vlada je obećala i intervenisala danas hitno da se za pomoć u liječenju rehabilitacije obezbijedi za penzionere i da se stavi dodatnih milion KM, a bilo je planirano 940.000.

Penzioneri, koji su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, su nezadovoljni dogovorenim. Nezadovoljni su i predstavnicima Saveza udruženja penzionera FBiH koji su bili na pregovorima.

Nezadovoljni su jer im se nisu ispunili zahtjevi. Zatražili su ostavke, pogledajte scene ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.