20.9.2024. 11:30
1
Forto govorio o zaduženjima pa "planuo": "Ne želim donacije 50 godina starih turskih tramvaja. Želim najskuplji, nov i najbolji"
Trenutno je u toku konferencija za novinare "Trojke".

Prisutnim se obratio i predsjednik Naše stranke Edin Forto, koji je i državni ministar komunikacija i prometa.

"Slušajući Nermina Nikšić koji je govorio o zaduženjima, prisjetio sam se svoje prethodne funkcije gdje sam skoro svakodnevno govorio o zaduženjima, odnosno, da li je Kanton Sarajevo prezadužen ili nije i kako je moguće da ulažemo tolike desetine miliona eura u nešto što se zove javni prevoz, infrastruktura, obnavljanje vrtića, škola, studentskih domova, domova zdravlja. Evo ja vas pitam, ako imate platu od 1000 KM, da li ćete za 20 ili 200 maraka mjesečno otplaćivati kredit da kupite stan? Niti je KS prezadužen, niti Federacija, niti BiH. Zagovaram, i to ću nastaviti u narednom periodu, da se jako zadužuje Bosna i Hercegovina na svim svojim nivoima vlasti, kako bi izgradili infrastrukturu koja je evropska i koju naši građani zaslužuju", kazao je Forto.

Zatim je povišenim tonom kazao da ne želi donacije u vidu tramvaja starih 50 godina iz Turske.

"Želim nov tramvaj, najbolji i najskuplji, jer naši građani to zaslužuju. Kako ćemo kupiti nešto novo ako se ne zadužimo?", upitao je Forto.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.