7.10.2024. 15:02
0
Iz Štaba CZ Jablanica traže pomoć u identifikaciji jednog tijela: Pretpostavlja se da je riječ o osobi koja je bila u tranzitu kroz Jablanicu
FOTO: N1
Općinski štab civilne zaštite Jablanica obavještava javnost da je u prirodnoj nesreći koja je pogodila općinu Jablanica, na lokaciji Donja Jablanica, pronađeno tijelo muške osobe za koje nije izvršena identifikacija.

- Upućujemo apel javnosti da, ukoliko imaju saznanja o podacima na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN osobe, da se jave na broj Operativnog centra policijske uprave Konjic: 036/730-338 - naveli su iz Općinskog štaba civilne zaštite Jablanica.

Prema nepotvrđenim informacijama sumnja se da je riječ o osobi koja je u trenutku prirodne nesreće koja je pogodila područje Donje Jablanice nailazila osobnim vozilom kroz to naselje, piše Avaz. 

I nakon današnje vanredne sjednice Vlade HNK potvrđeno je da identitet te osobe nije utvrđen. Pretpostavke su da je ta osoba bila u tranzitu kroz Jablanicu.

Do sada je na području Jablanice smrtno stradalo 15 osoba. Također, u Vladi HNK nisu mogli potvrditi da je tokom dana pronađena još jedna smrtno stradala osoba na području Buturović Polja.

Potvrdu o tome, kako je naveo Darko Juka, moći će dati u večernjim satima kada kompletiraju izvještaj o svim današnjim aktivnostima s terena. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.