5.12.2023. 9:11
2
Marija Šerifović: Prezirem podjele, moja baba se molila Isusu, a deda je bio musliman
FOTO: Instagram
Srpska pjevačica Marija Šerifović gostovala je u emisiji "Pusti brigu", koja se emitira na Kurir televiziji, a tom je prilikom progovorila o nacionalnosti i vjeroispovijesti poručivši da "prezire bilo kakve podjele".
"Prvo ja prezirem bilo kakve raspodjele. Prezirem bilo kakva opredjeljenja na nacije, vjeroispovijesti. Zašto? Pa zato što se, evo na primjer, moja baba zvala Draginja, rođena u Šumadiji, u Kragujevcu. Molila se Isusu Kristu, a moj deda je bio musliman i čovjek se klanjao, molio se Allahu", ispričala je.

"Tako da ja sam u startu odgajana da ne dijelim ljude uopće. Mogu te samo podijeliti da li si dobar ili si smeće", poručila je pa dobila pljesak publike, prenosi Index.

"Ako mi nećemo spajati sve te ljude i ako muzika nije ta koja treba spajati sve nas koji smo do te mjere na ovom Balkanu istrošeni do maksimuma, onda ja ne znam ko će spajati sve te ljude", zaključila je.

Njena poruka izazvala je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.

"Bravo, Marijo, samo ljudskost je važna", "Eh, da je više Marija" i "Svaka čast", samo su neki od komentara.
(Aldin B.)
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.