17.2.2024. 12:59
1
Gandalf iz ‘‘Gospodara prstenova‘‘ (84) rastao se sa 54 mlađim dečkom: ‘‘Nije bio spreman na brak‘‘
FOTO: screenshot/instagram
Nakon godinu dana zajedno, Sir Ian McKellen (84) i njegov 30-godišnji dečko Oscar Conlon-Morrey odlučili su da se rastanu, čime su okončali svoju romansu koja je počela. Vijest o njihovom razlazu prati njihov prvi susret dok su glumili majku i sina u popularnoj pantomimi ‘‘Majka guska‘‘ krajem 2022.

Uprkos razdvojenosti, McKellenov scenski kolega je podijelio sumnje o vezi, otkrivajući da je Oscar dijelio planove o angažmanima. Međutim, neimenovani izvor je upozorio da McKellen, koji nije imao dečka 20 godina, nije oduševljen brakom i radije ima društvo na turneji nego da dijeli dom, piše Daily Mail.

Insajder je primijetio: "McKellen se zaluđuje; a onda čim se zaljubi u njih, posvađa se s njima.‘‘

Ian McKellen, poznat po ulogama u Gospodaru prstenova, otvorio je svoj lični život, otkrivši da nikada nije imao priliku da kaže svojim roditeljima da je gej jer su oboje preminuli kada je on bio mlad. McKellen je izgubio majku Margery sa 12 godina, a oca Denisa sa 22 godine. Uprkos ovim gubicima, rado ih se sjeća.

Osvrćući se na to pitanje, McKellen je s Jonathanom Rosom rekao: "Nikad im nisam rekao da sam gej, na primjer. Nisam vidio da radim bilo koji od svojih najboljih poslova. Ali ih se sjećam samo sa zadovoljstvom."

Rođen u Burnleyju i odrastao u Boltonu u vjerskom domaćinstvu, McKellen je razgovarao o svojoj odluci da izađe u javnost o svojoj seksualnosti u 40-ima, navodeći da je to poboljšalo njegove odnose sa porodicom i prijateljima jer se više ne skriva. Naglasio je kako je otvorenost po pitanju svoje seksualnosti promijenila njegov život na bolje, što je dovelo do poboljšanja veza i autentičnijeg pristupa njegovom radu.

McKellen je, razmišljajući o svom putovanju, rekao: "Otkrio sam sebe. I sve je bilo bolje. Moji odnosi sa porodicom, sa prijateljima, sa strancima i moj posao su postali bolji jer se više nisam skrivao."

Uprkos nedavnom razlazu, McKellen ostaje zagovornik LGBTQ+ prava i ohrabruje druge da prihvate svoj identitet, naglašavajući pozitivne promjene u društvenim stavovima od njegovog vlastitog coming-out iskustva.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.