15.8.2023. 12:21
0
Dženana nije sama: Ko je iz vrha policije u Gradačcu povezan s trostrukim ubicom?
Ured glavnog tužioca i Uprava policije MUP-a TK jučer su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović, koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu.

Sve snimio

Sulejmanović je ubio tri osobe, tri je ranio, a zatim, nakon višesatne potrage, počinio samoubistvo.

No, utvrđuje se sada ko je od pripadnika MUP-a TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Ono što su prekjučer bile špekulacije, jučer je, kako saznajemo, i definitivno potvrđeno. Za "Avaz" je nezvanično rečeno da je trostruki ubica Sulejmanović bio u ljubavnoj vezi s policajkom Selimović, za koju se sumnja da mu je odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gdje se krije Nizama s kćerkicom.

Selimović, koja se nalazi van granica BiH, tačnije na ljetovanju u Italiji, sada prijete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminogenom osobom.

Sulejmanović je, naime, osuđivan za različita krivična djela, između ostalog, osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je Selimović znala.

Policija i Tužilaštvo, istražuju još jednog policijskog službenika koji je, također, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac, prenosi avaz.

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Kćerka i prijateljica

Kćerka ovoga inspektora, također je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije.

Pokrenuta je, opsežna istraga kako bi se vidjelo kako je neko iz vrha policije uopće sarađivao sa Sulejmanovićem, koji je poznat kao kriminogena osoba, a kamoli, kako mu je i da li je pomogao vezano za slučaj Nizame Hećimović.

MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati detalje. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.