1.7.2024. 19:39
0
Poznat identitet muškarca koji je sinoć u Sarajevu pijan vikao i bacao stvari s balkona: Policija ga zna od ranije
Muškarac H. H. (34) uhapšen je u noći između nedjelje i ponedjeljka nakon što je napravio više krivičnih djela u naselju Nedžarići u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, PU Novi Grad je sinoć oko ponoći obaviještena da je nepoznata osoba oštetila motorno vozilo u ulici Hasana Sućeske.

- Policijski službenici su poduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja, došli do saznanja da je oštećenje izvršio H. H. (1990) iz Sarajeva. Pola sata iza ponoći, muškarac H. H. se nalazio na balkonu svoga stana u ulici Aleja Bosne Srebrene – glasno vikao, psovao i bacao stvari sa balkona, saopćeno je.

Kako saznaje portal Crna-Hronika riječ je o 34-godišnjem Hajrudinu Harbašu iz Sarajeva koji je policijskim službenicima od ranije poznat.

Muškarac je policijskim službenicima odbio otvoriti vrata stana.

“Obaviještena je dežurna tužiteljica, te su uz naredbu sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu za pretres stana, policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili ulazak u stan i slobode lišili ovog 34-godišnjeg muškarca”.

Muškarac je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari.

Prilikom lišenja slobode, kod H. H. je utvrđeno prisustvo od 1.29 promila alkohola u organizmu.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.