15.6.2016. 12:10
0
Londonski derbi otvara Premiership: Bilić dočekuje Chelsea, okršaj Mourinhoa i Guardiole
Aktuelni prvaci Premiershipa Leicester City će u odbranu titule početi utakmicom protiv Hull Citya, dok će Slaven Bilić sa West Ham Unitedom u prvom kolu, u londonskom derbiju, odmjeriti snage sa Chelseajem.

Aktuelni prvaci Premiershipa Leicester City će u odbranu titule početi utakmicom protiv Hull Citya, dok će Slaven Bilić sa West Ham Unitedom u prvom kolu, u londonskom derbiju odmjeriti snage sa Chelseam, javlja Anadolu Agency (AA).

Raspored utakmica engleskog Premiershipa za sezonu 2016. - 2017., objavljen je danas, a prvo kolo donosi mnogo zanimljivih utakmica. Prva utakmica na rasporedu je 13. augusta, a posljednja 38. kola će biti odigrana 21. maja 2017. godine.

Aktuelni prvak Leicester City ligu otvara na gostovanju kod Hull Cityja. Jedna od zanimljivijih utakmica prvog kola biće susret Arsenala i Liverpoola na stadionu Emirates. Također, ljubitelji fudbala imat će priliku uživati i u londonskom derbiju između West Ham United i Chelsea.

Utakmica koja se ponajviše očekuje je prvi okršaj rivala iz Manchester Cityja i Manchester Uniteda. Klubovi pod vodstvom Portugalca Jose Mourinha i Španca Pepa Guardiole snage će odmjeriti 10. jula na Old Traffordu.

U prvom kolu Premier lige sastaju se: Arsenal - Liverpool, Bournemouth - Manchester United, Burnley - Swansea City, Chelsea - West Ham United, Crystal Palace - West Bromwich Albion, Everton - Tottenham Hotspur, Hull City - Leicester City, Manchester City - Sunderland, Middlesbrough - Stoke City, Southampton - Watford. 

 
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.