4.12.2016. 16:02
1
Duljević: Zaslužena pobjeda po katastrofalnom terenu
Fudbaleri Sarajeva savladali su Radnik s 2:0 u posljednjem susretu jesenjeg dijela sezone Permijer lige BiH koji se igrao na ''Koševu''.
Golove za ''bordo'' tim postigli su Mersudin Ahmetović (60.) i Anel Hebibović (71.), a oba gola su postignuta na asistenciju kapitena Harisa Duljevića, koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u ovoj sezoni.

Duljević je zadovoljan svojim igrom i formom, te naglašava da je Sarajevo zasluženo pobijedilo odličnog protivnika.

- Zasluženo smo pobijedili dobrog protivnika u meču koji se igrao po katastrofalnom terenu. Dali smo svoj maksimum, svi igraču su pokazali želju, zalaganje i borbenost, što nam je donijelo pozitivan rezultat. Imali smo veliki bodovni zaostatak za Zrinjskim, ali sada možemo mirno otići na pauzu - rekao je Duljević nakon meča.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš također je veoma zadovoljan svim segmentima igre svog tima.

- Zadovoljan sam svim segmentima naše ige. Mislim da smo zasluženo pobjedili i pokazali da smo u sjajnoj formi, a još je sve to ljepše ostvariti pred našom publikom - rekao je Janjoš koji nije želio govoriti o eventualnim promjenama u igračkom kadru na polusezoni.

Istaknuo je da slijede podrobne analize, te da će prozivka igrača biti obavljena 11. januara, nakon čega ''bordo'' klub počinje s opsežnim pripremama za drugi dio sezone u koji ulazi s najvećim ambicijama.

Strijelac prvog pogotka za Sarajevo Mersudin Ahmetović naglašava da je bilo samo pitanje trenutka kada će Sarajevo dati gol.

- Bili smo bolji protivnik i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo povesti, a potom i privesti meč kraju bez većih problema - rekao je Ahmetović i dodao da će sada odmoriti od fudbala a zatim se u potpunosti posvetiti pripremama s ostatkom ekipe.

- Uvijek smo vjerovali da se možemo približiti Zrinjskom, fudbal se igra do posljednje utakmice i posljednjeg minuta. Ambicije Sarajeva su uvijek najviše i takve će biti i do kraja ove sezone - zaključio je napadač.

Sarajevo je s nova tri boda završilo jesenji dio sezone Premijer lige BiH na drugom mjestu, četiri boda iza lidera na tabeli Zrinjskog, dok je Radnik završio kao petoplasirana ekipa prvenstva s ambicijama da se plasira u Ligu za prvaka.

(Fena)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.