17.12.2016. 20:54
0
Rooney zaista nema granicu: Odveo sina u Manchester City!
San većine dječaka je postati vrhunski i slavni fudbaler, poput Ronalda, Zidanea, Beckhama, Ibrahimovića, Rooneyja...

No, teško je pitanje koliko breme nose upravo sinovi slavnih fudbalera. Da li je njima lakši ili teži put do seniorske ekipe?

Mnoga djeca fudbalera bave se fudbalo, neki aktivno, a neki još prave prve korake na zelenom terenu. Ali, vijest da sedmogodišnji sin Waynea Rooneyja nosi dresu najvećeg rivala - Manchester Cityja odjeknula je kao bomba. Rooney je napravio nešto što mu navijači Manchester nikad neće oprostiti.

Naime dječak pod imenom Kai, inače sin napadača Uniteda, trenirao je za United, a onda je prešao u Akademiji "Građana".

Premijerligaški klubovi ne mogu potpisati ugovor s igračima mlađim od devet godina, pa je za djecu uobičajeno da igraju u različitim akademijama, navode britanski mediji.

Da li će se Kai više svidjeti plava boja ili će krenuti očevim stopama, vidjet ćemo u budućnosti.

Ali da ovaj slučaj nije izolovan podsjetit ćemo da je i sin Robina van Persiea igrao za City, dok mu je otac nosio dres "Crvenih đavola". Beckhamovi Brooklyn i Romeo su trenirali s Arsenalom, a sin Andyja Colea je igrao, pogodite, za - Manchester City.

Max Ibrahimović i Jacey Carrick nisu otišli 'pogrešnim putem'. Nose dresove klubova kao i njihovi očevi.


(N1/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.