17.4.2022. 21:57
0
UEFA vraća ruske klubove u svoja takmičenja?!
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebale odnositi na ruske sportiste i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezano na nastupe ruskih klubova u takmičenjima evropskog fudbalskog saveza.

U razgovoru za mariborski list Večer Čeferin je kazao da ruski sport zbog odluka pojedinaca ne bi trebao trpiti, no da je UEFA ipak bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u evropskim takmičenjima, što se sada ponovo razmatra - prenosi Gol.hr.

- UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći nastupati u evropskim takmičenjima - kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin, dodavši kako misli da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Po njegovim riječima ruski sportisti snose sankcije iako nisu krivi za rat, te da treba pokazati da sankcije nisu usmjerene niti protiv ruskih sportista niti protiv ruskog naroda.

(A. Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.