9.8.2023. 20:44
0
Veliki Milan pokazao koliko cijeni svog Jokera i reprezentativca BiH
Rade Krunić , tako se barem nezvanično priča, želi otići iz Milana, a nova destinacija mogla bi mu biti Turski Fenerbahče. Međutim, Milan je do sada odbio dvije ponude za bh. reprezentativca, a u sinoćnjoj utakmici protiv Monze klub je prema Kruniću pokazao veliki respekt.

Naime, u finalu prijateljskog turnira “Silvio Berlusconi”, u odsustvu kapitena Milana Davidea Calabrije, kapitensku traku nosio je Theo Hernandez, dok je za njegovog zamjenika imenovan upravo Krunić.

Bh. reprezentativac, koji je u redove Rossonera došao 2019. godine vrlo brzo je postao neizostavni dio planova trenera Stefana Piolija, koji u Kruniću vidi ključ taktičke fleksibilnosti svog tima.

Naime, Rade Krunić je u ovih nepunih pet sezona odigranih za Milan igrao gotovo sve pozicije na terenu, i obnašao sve moguće role, od ultradefanzivnih, do onih ofanzivnih, te vrijedno i disciplinovano izvršavao sve zadatke koji se pred njega postavljaju, te je zbog toga neizostavan dio Pioliijevih planova.

Za Milan je do sada odigrao 125 utakmica, postigao je tri pogotka i šest puta bio asistent.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.