10.2.2024. 20:40
0
Kraj jedne ere: Milan odlazi sa San Sira
Milan, preko kompanije "SportCityLife", zvanično je kupio zemljište predviđeno za njihov novi stadion u području San Donato.

Kako prenosi "Calciomercato", lokalna kompanija "SportCityLife", koju je Milan kupio u julu prošle godine, potrošila je blizu 40 miliona evra na zemljište u području San Frančesko, u opštini San Donato, gd‌je Milan planira da izgradi svoj novi stadion i druge objekte, poput prodavnica i hotela.

Direktor kompanije "RedBrd", Džeri Kardinale, stavio je na raspolaganje 40 miliona evra kako bi pokrio početne troškove projekta, što uključuje prava na zemljište, kao i različite druge birokratske aspekte poput urbanističkog planiranja.

U januaru, opštinsko vijeće San Donata odobrilo je planove koje je podnio Milan, što je dalo zeleno svjetlo za izgradnju stadiona sa 70.000 mjesta, hotela, restorana, prodavnica i muzeja. Plan je da stadion bude otvoren do 2028. godine, odnosno bude spreman za sezonu 2028/29.

Potrebno je još dodatnih birokratskih radova, uključujući konsultacije sa lokalnim stanovništvom i razgovore sa opštinskim vijećem San Donata o infrastrukturi, prije nego što radovi na izgradnji konačno otpočnu, prenosi Mondo.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.