29.11.2023. 20:44
0
Luda noć u Istanbulu i novi šok za United
FOTO: twitter/manchester united
Paklenu utakmicu, jednu od najboljih ove sezone u Ligi prvaka u Istanbulu su odigrali Galatasaray i Manchester United. Završilo je 3:3.

Crveni vragovi su u Turskoj imali prednost 0:2 i 1:3, ali je na kraju turski prvak osvojio bod i ostao u borbi za drugo mjesto uoči posljednjeg kola grupe A Lige prvaka.

Poveli su gosti lijepim golom Garnacha u 11. minuti, a sedam minuta nakon toga mrežu Muslere topovskim udarcem sa distance pocijepao je Fernandes.

Muk u grotlu Istanbula nije pokolebao domaće fudbalere, a Ziyech je golom iz slobodnog udarca u 29. minuti smanjio na 1:2.

United je ponovo na dva gol suficita otišao pogotkom McTominayaa u 55. minuti. Ziyech je svojim drugim golom na meču u 62. minuti ponovo vratio Galatasaray u igru, a u 71. minuti rezervista Akturkoglu je izjednačio na 3:3.

Do kraja je izglednije prilike imao United, ali golova nije bilo. Fernandes u u 85. minuti uzdrmao stativu.

U narednom, šestom kolu, United dočekuje Bayern, a Galatasaray gostuje kod Kopenhagena.

Kasnije u ovoj grupi igraju Bayern i Kopenhagen. Bayern je ranije osigurao prvu poziciju i plasman u nokaut fazu.

Bavarci imaju 12 bodova, Galatasaray pet, a Kopenhagen i Manchester United po četiri boda.

Veliki preokret viđen je u Andaluziji gdje je u sklopu grupe B PSV savladao Sevillu sa 3:2.

Domaći su imali dva pogotka prednosti. Za 1:0 je pogodio Sergio Ramos u 24. minuti, a za 2:0 En Nesyri u 47. minuti.

Problemi za Sevillu krenuli su poslije isključenja Ocamposa. On je u rasponu od 63. do 66. minute zaradio dva žuta kartona i ostavio saigrače na cjedilu.

U 68. minuti nizozemski predstavnik je pogotkom Saibarija smanjio zaostatak, a u 81. minuti Gudelj je zatresao vlastitu mrežu za poravnanje.

PSV je do trijumfa došao golom Pepija u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Seviilla je ostala na dva boda i bez šansi da se plasira u nokaut rundu, a PSV je stigao do velikog trijumfa i može već večeras osigurati grupnu fazu pod uvjetom da Arsenal u Londonu slavi pobjedu protiv Lensa.

Osminu finala izborili su Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Inter, Lazio, Leipzig, Manchester City, Real Madrid i Real Sociedad.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.