29.11.2023. 23:04
0
Real stopostotan, čudo u Lisabonu, poznata dva nova učesnika osmine finala Lige prvaka
FOTO: twitter/real madrid
Arsenal i PSV potvrdili su plasman među 16 najboljih timova Evrope. Epilog je to večerašnjih mečeva grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D čime je kompletirano peto kolo elitnog klupskog takmičenja.

Arsenal je u Londonu razbio Lens rezultatom 6:0. Duel grupe B odlučen je u prvom poluvremenu kada su Topnici postigli pet golova, a u strijelce se upisalo pet različitih igrača. Pogađali su Havertz, Gabriel Jesus, Saka, Martinelli i Odegaard. Šesti gol za Arsenal postigao je Jorginho u finišu meča.

Engleski predstavnik u osminu finala ide s prvog mjesta u grupi, a zahvaljujući njihovom trijumfu kolo prije kraja nokaut fazu osigurao je i PSV pa je fantastičan preokret Nizozemaca u Andaluziji protiv Seville (od 2:0 do 2:3) dobio na značaju.

Pomalo neočekivano, Kopenhagen je u dvoboju grupe A otkinuo bod u Minhenu protiv Bayerna. Duel je završio rezultatom 0:0. Bavarci su prije ove utakmice osigurali prvu poziciju u grupi i mjesto među 16 najboljih pa ih ovaj ishod neće mnogo zabrinuti.

O drugom putniku iz ove grupe odlučivat će se u posljednjem kolu kada se sastaju Manchester United - Bayern i Kopenhagen - Galatasaray.
Bayern ima 13 bodova, Kopenhagen i Galatasaray po pet, a Manchester United četiri boda.

U grupi C derbi su igrali Real Madrid i Napoli. Kraljevi su slavili sa 4:2 i zadržali maksimalan učinak.

Poveli su Napolitanci preko Simeonea u devetoj miuti, a preokret Realu donijeli su Rodrygo golom u 11. i Bellingham pogotkom u 22. minuti. Početkom drugog dijela, u 47. minuti Napoli je izjenačio preko Anguissaa. Novo vodstvo Kraljevima donio je Nicolas Paz, 19-godišnji veznjak golom sa distance u 84. minuti.

Joselu je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:2.

U drugoj utakmici grupe Braga i Union Berlin remizirali su rezultatom 1:1.

Napoli će za drugu poziciju u grupi u narednom kolu igrati u direktnom duelu s Bragom.

Spektakularnu utakmicu u sklopu grupe D, gdje je također sve poznato, odigrali su Benfica i Inter. Završilo je 3:3 iako je portugalski tim nakon 34 minute igre vodio 3:0. Hat-trick za Benficu postigao je Joao Mario. Inter je izbjegao poraz golovima Arnautovića u 51., Frattesija u 58. i Sancheza u 72. minuti.

Drugi duel grupe između Real Sociedada i Salzburga završen je bez pobjednika, ali i pogodaka. Amar Dedić igrao je cijeli meč.

Osminu finala izborili su Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Inter, Lazio, Leipzig, Manchester City, Real Madrid i Real Sociedad.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.