11.8.2016. 15:31
0
Pet namirnica koje ne biste trebali držati u frižideru
Većina nas nakon kupovine veliki broj namirnica automatiski stavlja u frižider misleći da će ih tako zaštiti od kvarenje, te da će biti svježije i bolje prilikom konzumiranja. No, to ne mora uvijek biti slučaj.

Ovih pet namirinica je najbolje držati na sobnoj temperaturi:

Avokado - u frižideru će poprimiti smeđu boju zbog toga ga je najbolje držati van frižidera ili eventualno u paprinoj vrećici. 

Paradajz -  bez obzira da li ćete ga koristiti za salatu ili ćete praviti sos, paradajz je najbolje držati na sobnoj temperaturi. Najbolje u posudi pored prozora. 

Dinja - ukoliko je stavite u frižider vrlo brzo će se proširiti njen miris koji nimalo nije ugodan. Najbolje ju je oguliti i držati u plastičnoj kutiji. 

Luk - ne odgovara mu suho mjesto i trebate ga držati dalje od drugih namirnica kako ne bi primile njegov miris zato ga čuvajte na tamnom mjestu. 

Hljeb - koliko god vam to na prvu zvučalo nevjerovatno, hljeb će se vrlo brzo pokvariti u frižideru. Najbolje ga je držati u zatvorenoj kutiji na suhom mjestu, piše Divianarts. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.