26.4.2016. 12:05
0
Najpoznatije torbe i žene koje su ih proslavile
Imati poznati potpis na torbi intimna je želja svaka trendseterice, a imati torbu sa svojim potpisom odnosno vlastitim imenom san svake poznate dame. Donosimo vam torbe koje su bile inspirisane ovim ženama.

Alexa Chung – Mulberry 
Kako poznato ime može biti spasonosna injekcija prihodu tvrtke najbolje dokazuje TV voditeljica i manekenka Alexa Chung. Veliki i mali 'Alexa' model prozvan njoj u čast činili su 30 posto ukupne prodaje modne kuće 'Mulberry' koja je mudro iskoristila njezinu popularnost 2010. godine i hipsterski trend te u različitim bojama dizajnirala ženstvenije verzije torbica inspiriranih muškim aktovkama.

Jane  Birkin - Hermes
Niti jedna torba nije uspjela dostići status kultne Birkinice. Od 1981. godine kada je kreativni direktor Hermesa Jean-Louis Dumas nakon leta avionom osmislio preklopom i 'sigurnosnim' remenom najpoželjniju torbu svih vremena.
Glavni 'krivac' za baš takav oblik torbe je Jane Birkin pored koje je sjedio u avionu i iz čije su slamnate torbe poispadale sve stvari nakon što ju je ugurala u pretinac iznad sjedala. Tako je trendovima neopterećena glumica i aktivistica postala dio globalne pomame ultra bogatih žena spremnih na modni dodatak čekati mjesecima i za nju izdvojiti oko 150.000 dolara, ovisno o veličini i materijalu, piše zadovoljna.hr.

Grace Kelly – Hermes
Ova tradicionalna francuska modna kuća poznata prije svega po modnim dodacima izrađenima od kože još je jedan model torbe posvetio poznatoj dami čiji je stil sinonim elegancije i ženstvenosti, Grace Kelly.
Model torbe 'Kelly' dimenzijama je decentniji od 'birkinice' te je za ručnu izradu jednog primjerka potrebno 18 sati. Dizajnirana je 1935. godine, ali punim plućima je zaživjela kada je princeza od Monaka njome sakrila trudnički trbuščić u vrijeme kada još nije bilo objavljeno da je u drugom stanju.

Sophia Loren – Salvatore Ferragamo 
Jennifer Aniston i Katie Holmes ljubiteljice su jednostavne torbe 'Sofia' s kratkom ručkicom posvećenoj filmskoj divi SophijiLoren. Njezinom ljepotom i karakterom bio je opčinjen Salvatore Ferragamo te joj posvetio torbicu čija se silueta, gotova kao i glumičina, s godinama nije mijenjala.

Brigitte Bardot – Lancel
Dok su ostale torbe izrađene od kože najrazličitijih vrsta kože, od nojeve do zmijske, Lancel je poštujući osviještenost Brigitte Bardot dizajnirao torbicu izrađenu od tvida i umjetne kože.
Osim što se ovaj brend odlučio za tkanine zbog poštivanja glumičine predanosti borbi za prava životinja, zbog mekoće teksture lakše oslikavaju obrise zvijezdinih oblina. Vrckave kićanke ukras su koji asocira na pletenice koje je Brigitte obožavala nositi vrijeme najveće slave.

Sarah Jessica Parker – Fendi
U seriji 'Seks i grad' Sarah Jessica Parker glumila je Carrie Bradshaw, ovisnicu o cipelama i torbicama. Jednu torbicu skoro nikada nije ispuštala iz ruke – model 'Baguette' modne kuće Fendi koji je zahvaljujući tome učvrstio svoju poziciju na listi najpopularnijih torbi na svijetu.

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.