30.10.2016. 20:38
0
Najbolji džemper za vašu građu
Kakav džemper najbolje pristaje krupnim, a kakav niskim muškarcima? Otkrivamo vam najbolje modele džempera za svaki tip građe.
Džemper je jedan od bazičnih odjevnih predmeta. Ima svoju praktičnu ulogu, jer je topao i prijatan, ističe liniju tijela.

Međutim, ukoliko izaberete pogrešan model možete da narušite svoj izgled.

MUŠKARAC PROSJEČNE GRAĐE

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA OKRUGLOM IZREZOM

Nijedan muškarac ne voli da bude svrstavan u prosjek, ali u ovom slučaju to je dobra stvar. Zbog činjenice da niste previše visoki, da niste preširoki illi prekratki, vaš tip građe vam omogućava da nosite gotovo svaki model džempera.

Zato umjesto da se fokusirate na sam model, veću pažnju posvetite veličini i materijalu džempera.
Možda najbolja varijanta s kojom nikako nećete da pogriješite jeste džemper s okruglim izrezom, koji možete uvijek da nosite.

MUŠKARAC ATLETSKE GRAĐE

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER S KRATKIM RAJFERŠLUSOM 

Ovaj klasični model koji je svoju popularnost stekao kao dio odjeće u kantri klubovima se smatra najboljim modelom za snažnije muškarce.

Atletski građeni muškarci imaju šira ramena i uži struk, a upravo džemperi sa kratkim rajferšlusom stvaraju balans u proporciji tijela jer razbijaju liniju ramena.

VISOKI I MRŠAVI MUŠKARCI

NAJBOLJI IZBOR: KARDIGAN

I dok krupni muškarci imaju problem sa džemperima na zakopčavanje, visokim i vitkim momcima se savjetuje nošenje kardigana jer prikrivaju nedostatke.

Kada kupujete kardigan vodite računa o samoj veličini, jer preveliki modeli prije svega dodatno ističu vitku liniju tijela. 

KRUPNI MUŠKARCI

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA V IZREZOM

Veliki broj krupnih muškaraca izbjegava da nosi džempere jer mogu da istaknu višak kilograma. Za muškarce sa ovom tipom građe savjetuje se nošenje džempera sa V izrezom, jer stvaraju iluziju dužeg vrata što odvraća pažnju od srednjeg djela vašeg tijela.

Birajte modele od tanjeg pletiva, jer će ljepše stajati na vašem tijelu i činiti vas mršavijim za razliku od onih modela sa debljim materijalom.

NISKI I MRŠAVI MUŠKARCI

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA KRUPNIJIM RADOM (PLETENICA)

Ukoliko spadate u kategoriju niskih i mršavih muškaraca treba da primjenite sve savjete obrnute od onih za krupne muškarce.

Birajte džempere od kompozitnijih materijala kao što su modeli sa pletenicama koji naglašavaju torzo i izdužuju siluetu tijela.

(Mens Health/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.