17.8.2023. 20:15
0
Zmajice zabilježile prvi poraz, pružile dobar otpor favoriziranom protivniku
FOTO: CEV
Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji.

Izabranice Stevana Ljubičića bile su bolje u prvom kolu protiv selekcije Švicarske iako nisu na najbolji način ušle u ovaj meč. Naš tim je izgubio sa 3:1 u setovima. Po setovima rezultat je glasio 25.20, 25:19, 19:25, 25:18.

Na startu utakmice igralo se poen za poen, sve do polovine seta kada je Bugarska otišla na tri poena razlike. Zmajice su mnogo griješile, ponajviše u napadu. U jednom trenutku selekcija Bugarske je imala čak šest poena prednosti koju su do kraja seta bez većih problema čuvale i dobile set sa 25:20. BiH je imala dvije greške više od protivnika, ukupno sedam od čega dvije servis. Zmajice su imale bolji prijem, ali napad je bio značajno slabiji dok je Bugarska je imala 53% uspješnih napada.

Drugi set predstavnice BiH su započele mnogo bolje. Povele su odmah na početku i otišle na četiri poena prednosti. No, Bugarke su serijom 10:1 stigle do poravnanja, a onda i do vodstva od 15:10. U završnici seta ponovo su se probudile Zmajice, prije svega odličnim servisom Dajane Bošković. Međutim, više od toga nisu mogle. Bugarska je drugi set dobila 25:19.

Gotovo identičan razvoj događaja bio je i u trećem setu. BiH je povela odmah na startu, odlijepile su se Zmajice na +5 u jednom trenutku uz izuzetno raspoloženu Bošković. Održavale su reprezentativke BiH tu prednost sve do kraja trećeg seta koji je završen rezultatom 19:25 za bh. odobjkašice.

U četvrtom setu viđena je velika borba, ni jedna reprezentacija se nije uspjela odlijepiti na značajniju razliku sve do serije Bugarske od 3:0 kada su povele 17:14. Do kraja seta su Bugarke uspjele stići do prednosti koju BiH nije mogla stići.

BiH sutra igra utakmicu 3. kola protiv reprezentacije Hrvatske od 18 sati.

(Erna H.) 

ODBOJKA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.