25.8.2023. 10:35
0
Odbojkašica BiH otvorila dušu: Ostat će žal za ovakvom generacijom, mogle smo više da su nam pomogli
Država je dozvolila ljudima koji veze o sportu nemaju, da se bave time, poručila je Selimović

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Italiji.

"Zmajice" su takmičenje završile u grupnoj fazi iako su ostvarile dvije pobjede (Švicarska i Hrvatska). Malo je nedostajalo i sreće da se dobije Rumunija i prođe dalje.

Nakon Evropskog prvenstva, emotivnom porukom se javnosti obratila reprezentativka Edina Selimović.

Ostat će samo "trebale smo"
- Ostat će samo žal za ovakvom generacijom, za ovakvim takmičenjima, za ovakvim trenerima koji su došli da pomognu i naprave neki pomak! Ostat će samo jedno “mogle smo”, jedno “trebale smo”. 

Trebale smo “zbog nas”, zbog “ovog grba”. Čekaj, kojih “nas”, kojeg “grba”? Zbog naših srca bosanskohercegovačkih, zbog našeg boljeg sutra, zbog poštovanja ovog posla - sporta, zbog historijskih uspjeha i doprinosa “državi”, zbog poštovanja ovog grba, zbog mladih naraštaja koji su tu i koji dolaze...

Ova država koju zovemo svojom i koju volimo najviše od svih, zbog koje plačemo i plakat ćemo. Ova država je dozvolila pojedincima da upropaste svu ljepotu ovog sporta, najveće i najiskrenije zajedništvo koje trenutno postoji. Dozvolila je ljudima koji veze o sportu nemaju, da se bave time. 

Mi smo izgradile reprezentaciju
Dozvolila im je da se bogate preko naših leđa. Dozvolila im je da upropaštavaju najljepše i najpozitivnije. Dozvolila im je da se prema nama, ženama sportistkinjama, ženama koje ponosno nose ovaj grb ophode jedino sa nepoštovanjem i pogrdnim imenima. Mi smo izgradile ovu reprezentaciju. Mi smo napravile pomak i historijski uspjeh. 

Mi smo se borile već 15 godina i nismo mnogo uspjele, koliko smo mogle da su nam pomogli, da su nas poštovali, a ne samo iskorištavali. 

Zbog nas su ljudi u svijetu čuli za malu Bosnu i Hercegovinu, koja može i ima potencijal. Mene zanima, da li ćemo ikada imati podršku? Da li ćemo ikada biti poštovane?

Nemojte odustajati od nas
Da li ćemo ikada biti u mogućnosti da pomognemo mladim talentima da vjeruju u ovaj grb, da ih ne puštamo da idu dalje?

Slika i video koji vidite na TV-u je samo paravan i to svi znamo. Hvala Vam svima koji znate kroz šta se prolazi u ovoj državi da bi se došlo do nekog rezultata. Vi nemojte odustajati od nas a nećemo ni mi. 

Ovo je moj grb, ovo je moja domovina - jedna jedina Bosna i Hercegovina. Ovo je moja reprezentacija - poručila je Edina Selimović.
U komentarima je reagirala Dajana Bošković.

- Bravo Edi. Uz samo malo podrške i vjetra u leđa ova grupa je mogla mnogo, mnogo više, iako smo već ispisali historiju. No sad je već kasno za to... - napisala je Bošković, prenosi Avaz.ba

(Mubina I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.