18.8.2023. 20:23
0
Zmajice savladale Hrvatsku i napravile korak ka narednoj rundi Eura
FOTO: CEV
Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećekom kolu Evropskog prvenstva savladala je selekciju Hrvatske i tako napravila korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Zmajice su pružile još jednu sjajnu partiju i sa 3:2 bile bolje od selekcije Hrvatske! Rezultat po setovima glasio je 19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6.

Otvorile su izabranice Stevana Ljubičića meč na veoma dobar način. Osvojile su dva vezana poena na servis Anđelke Radišković, ali su se Hrvatice veoma brzo vratile. Igralo se poen za poen sve do sredine prvog seta. Tada Hrvatice prave seriju i odlaze na četiri poena prednosti, a tu prednost su zadržale do kraja prvog seta. Na kraju ga uspješno riješile i slavile sa 25:19.

U drugom setu naš tim je pokazao svoj kvalitet. Do polovine seta igralo se praktično poen za poen, nakon čega Zmajice prave seriju od 4:0 i stižu do nedostižne prednosti. Istu su zadržale do kraja i set riješile u svoju korist rezultatom 25:18. U drugom setu su naše djevojke imale 70% prijem servisa i to je napravilo razliku. Raspoložena Edina Begić je upisala 6 poena, dok su Paradžik i Lasić upisale po 4.

Treći set donio nam je pravi roller coaster- Imala je Hrvatska prednost od 13:10, ali se naš tim uspio vratiti i povestisa 19:16. I kada se činilo da će Zmajice osvojiti i drugi set Hrvatice zaigrale mnogo bolje, napravile seriju 8:0 i set riješile u svoju korist rezultatom 25:20.

Četvrti set riješila je blok igra reprezentacije Bosne i Hercegovine, a set nije bio za one sa slabijim živcima. Igrao se i ovaj set poen za poen, a tim Stevana Ljubčića prelomio ga je u samom finišu i slavio sa 26:24.

Meč je riješen u petom setu, odnosno taj brejku. Otvorile su ga Zmajice sjajno sa dva uvodna poena, od kojih je jedan bio as servis Milene Božić. Nastavile su igrati naše reprezentativke u sjajnom ritmu i povele sa 6:1. Prednost su zadržale i sjajnom, sigurnom igrom riješile peti odlučujići set, ali i meč u svoju korist!

Naš tim naredni meč igra u ponedjeljak kada će snage odmjeriti sa selekcijom Rumunije.

(Erna H.) 

ODBOJKA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.