5.9.2024. 10:17
0
Avio-linija Mostar – Beograd tokom cijele godine
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u četvrtak se u Gradskoj vijećnici sastao s direktorom Aerodroma Mostar Markom Đuzelom gdje je istaknuto zadovoljstvo činjenicom kako je Aerodrom Mostar potpisala novi jednogodišnji ugovor s kompanijom Air Serbia.

Prema ovom ugovoru srpska nacionalna avio-kompanija će između Beograda i Mostara letjeti do oktobra 2025. godine. Air Serbia iz Mostara obavlja letove tri puta sedmično, odnosno nedjeljom, ponedjeljkom i petkom, a let traje oko 50 minuta, saopćeno je iz Grada Mostara.

Aerodrom Mostar u 2024. godini ostvarii je stopostotno povećanje broja putnika, a avio-linija Mostar - Beograd je statistički i komercijalno najbolja linija s popunjenošću od 80 do 90 posto.

Žitelji Mostara i Hercegovine pozitivno su reagirali na otvaranje avio-linije Mostar-Beograd, jer Air Serbia omogućava kvalitetne avio-veze iz Mostara, preko Beograda do Pariza, Amsterdama, Barcelone, Stockholma, Bruxellesa, Kopenhagena i mnogih drugih gradova.

Gradonačelnik Kordić čestitao je Upravi Aerodroma Mostar na postignutim rezultatima kojima su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Aerodrom Mostar sada tokom cijele godine ima dvije avio-linije, za Beograd i Zagreb, odnosno šest redovnih letova sedmično.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.