22.11.2022. 8:14
0
Vučić se noćas sastao sa Srbima sa Kosova: Siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se noćas, 40 minuta iza ponoći sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Tu su naši Srbi sa Kosova. Zamolili smo ih samo da se čuvaju i da budu staloženi. Da sačuvamo mir, da sačuvamo stabilnost i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvijek odgovaraju. Samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i da ćemo sačuvati svoja ognjišta - rekao je Vučić u video snimku objavljenom na Instagramu.

Sastanak je održan noćas, nakon što jučer na razgovorima u Briselu nije postignut dogovor o rješenju za registarske tablice. 

Podsjećamo, premijer Kosova Albin Kurti objavio je na Twitteru da prihvata ponudu SAD i i odgađa naplaćivanje kazni za 48 sati.



- Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtjev za odlaganjem za 48 sati mjere izricanja kazni za nelegalne "KM" (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana - objavio je Kurti na Twitteru.


(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.