8.5.2023. 21:36
0
Vučić nakon protesta širom Srbije: "Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti"
FOTO: happy TV
"Danas sam zamolio istinski i iskreno kao predsjednik republike da ne organizuju ovako nešto, zato što sam smatrao da je to veoma loše za zemlju. Na najbrutalniji način se zloupotrebljavaju osjećanja ljudi. Trudit ću se da pokažem i dostojanstvo i pijetet prema žrtvama masakra. Očekivao sam da će da ponude neke mjere", kazao je večeras srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarišući proteste širom Srbije, koji su održani zbog masovnih ubistava od prošle sedmice.

Vučić je gostujući na televiziji Happy zaključio kako se okupljenim, nezadovoljnim građanima “sve svelo na ukinite Happy i Pink i svi podnesite ostavke”.

“Od svih prijedloga sve se svelo na suhu politiku. O budućnosti naše djece nije se brinulo nijednog trenutka. Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti”, dodao je on.

Vučić je poručio kako će da uradi sve što može da donese mjere koje će da smanje rizik za djecu, da pokuša se uzmeti oružje.

“Srbija je zemlja u kojoj više od dvije godine nije bilo nijedno mafijaško ubistvo. Ja sam i danas bio na poslu u vrijeme kada su oni prijetili”, kazao je.

„Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da pravite skup u nedjelju, dok im neko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite spoljne događaje“, zaključio je prvi čovjek Srbije.

On je dodao i da je kao predsjednik Srbije tražio da se ne organizuje ovako nešto, “ne zato što sam na bilo koji način bio uplašen ili ugrožen, već zato što sam smatrao da je to loše po zemlju”.

Ocijenio je kako je na današnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ bilo maksimalno devet hiljada ljudi. Podsjetimo, organizatori protesta saopštili su da ja bilo blizu 50 hiljada ljudi.

„Danas smo mnogo komada oružja uzeli, nastavit će se u danima pred nama, uvest ćemo više policajaca u školama, više psihoiloga, nastavit ćemo da ulažemo u zemlju, a oni neka nastave da prijete“, kazao je on, prenosi N1. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.