11.7.2023. 8:59
0
Dan sjećanja na Srebrenicu u Splitu - Mimohod 8372
FOTO: MIMOHOD 8372
Jedanaestu godinu zaredom bošnjačke organizacije Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije organizirale su „Mimohod 8372“ ulicama Grada Splita. U more sa rive je bačeno 28 bijelih ruža za Srebrenicu.

- Prigodnim kulturno zabavnim programom kojeg organizira Kulturno društvo Bošnjaka „Preporod“ Split sa recitatorima Lidija Leskur i Edin Nurkić i to sa stihovima o Srebrenici u kojoj su istakli stihove „Sine moj“ srebreničke majke Kade Hotić želimo uputiti poruku mira, zajedništva i nade u svijet mira bez rata i genocida, poručili su organizatori.

U Mimohodu je sudjelovao gradonačelnik Splita Ivica Puljak, pročelnik Županije Damir Gabrić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić, glazbenik Krešo Bengalka, predstavnici albanske, crnogorske i mađarske nacionalne manjine ali i dosta mladih ljudi i to Bošnjaka i Hrvata, prenijelo je Oslobođenje. 

- Istina je pokretač mimohoda u Splitu jer se Srebrenica ne smije zaboraviti. Mi ne želimo da nas se sažalijeva zbog sve patnje kroz koju su prošli Bošnjaci i Hrvati u posljednjim ratnim zbivanjima devedesetih godina prošlog stoljeća. Očekujemo da se s nama suosjeća kao što i mi suosjećamo s drugima. Mi dobro razumijemo tragediju Vukovara i suosjećamo s Vukovarcima. Kad govorimo o Srebrenici mislimo i na Vukovar. Kad palimo svijeće za Vukovar u srcu je i Srebrenica. Naša je obveza braniti istinu o Srebrenici, Vukovaru, istinu o obrani Bosne i Hercegovine i Domovinskom ratu Hrvatskoj. Zaborav i kompromisi oko istine su nas u prošlosti skupo stajali. Zato se ne smijemo nikad, nikad, nikad umoriti od govorenja istine, kazali su u ime Koordinacije Kadro Kulašin i Edin Nurkić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.