25.7.2023. 21:06
0
Vjetar rasplamsao požar kod Dubrovnika: Imat ćemo velik problem ako zapuše bura
FOTO: Vatrogasci - 193
Jak jugoistočni vjetar u Župi dubrovačkoj rasplamsao je u utorak navečer požar koji su vatrogasci, uz pomoć tri kanadera, tijekom dana nastojali staviti pod nadzor, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Simović je rekao da se požar širi na istočnoj i zapadnoj strani u vrlo zahtjevnoj fronti, prenosi N1.

„Imat ćemo velik problem ako zapuše bura. Blizu su kuće i postoji određena opasnost. Dio požara prešao je u Bosnu i Hercegovinu pa se vratio, a jedan dio je ušao i u Konavoska brda”, kazao je.

“U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi N1.

Dva velika požara buknula su u ponedjeljak navečer u okolici Dubrovnika. Kod Brsečina je tijekom noći stavljen pod nadzor, dok se u Župi dubrovačkoj nošen vjetrom brzo proširio i zaprijetio kućama, koje su obranjene.

Tijekom dana u gašenju su sudjelovala tri kanadera te profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe s područja Dubrovačko- neretvanske županije.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.