5.12.2023. 22:47
0
Ovako trgovački lanci varaju kupce: Na tri metra udaljenosti isti proizvod ima dvije cijene i sve to u poznatom marketu koji je poznat i u našoj zemlji
Prosječni hrvatski kupac uvijek mora biti na oprezu u domaćim trgovinama i imati oči širom otvorene. Ne samo što su cijene stalno idu gore već i trgovačka praksa često nije na nivou. Na novi slučaj nepoštene prakse trgovačkih lanaca upozorili i na Facebook stranici “Halo inspektore”.

Na toj stranici kupce su prije nekoliko dana upozorili da Snickers čokolade na udaljenosti manjoj od metra imaju dvije cijene: na polici 0,90 dok je na blagajni cijena istog proizvoda 1,05 eura. Umjesto niže cijene, blagajnica će na kasi naplatiti onu višu kako na kraju dana ne bi imala manjak.

O cijelom slučaju oglasili su se i iz Konzuma, a njihovo objašnjenje objavljeno na stranici “Halo inspektore” prenosimo u cijelosti.

 - Prije svega, ispričavamo se na neugodnom iskustvu koje je kupac doživio u našoj prodavaonici. Dogodila se ljudska greška s naše strane zbog pozicioniranja istog artikla na više pozicija, koja je isti dan i ispravljena,” izvijestili su iz Konzuma.

 “Trudimo se poduzeti sve potrebne mjere da se ovakve situacije ne događaju, a u slučaju da se eventualno i dogode, kupac ima pravo na kupovinu proizvoda na kojem je napravljena takva pogreška u iznosu od 50 posto pune cijene.

Dodatno, pozivamo kupce da se za ovakve ili slične situacije jave odmah kolegama u prodavaonici ili putem kontakt centra za naše kupce na e-mail konzum@konzum.hr i broj telefona 0800 400 000 kako bismo riješili sve nedoumice na obostrano zadovoljstvo - savjetuju iz Konzumove Službe korporativnih komunikacija.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.