31.1.2024. 15:20
0
Tragedija u Hrvatskoj - Unuk ostavio psa baki na čuvanje i otišao na nekoliko dana: Staford je izgrizao do smrti
FOTO: Ilustracija
U stanu u Zadru na području Bulevara pronađena je 82-godišnja žena koju je do smrti izgrizao američki staford.

Tijelo starice pronađeno je jučer ujutro, a policija je danas objavila kako je uhapsila člana porodice te da nad njim provodi istragu.

Index je neslužbeno doznao kako se radi o unuku žene te da se radi o mladiću. Staford je njegov. Policija ga tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Žena i pas bili su sami u stanu kada je pas nasmrt izgrizao.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu porodice, policija je provela uviđaj, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.

Kako neslužbeno saznaje Zadarski.hr, nesretnu staricu napao je pas kojeg joj je unuk ostavio na čuvanju pa na nekoliko dana napustio stan. Njezino beživotno tijelo pronašao je u utorak oko 5 sati ujutro drugi član porodice, koji je o tome obavijestio policiju.

U Ulici Ante Starčevića, popularno zvanoj Bulevar, ispred ulaza u zgradu u kojoj je živjela preminula žena upaljene su svijeće, javlja Index. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.