31.1.2024. 17:14
0
Novi detalji užasa u Zadru: Uhapšen vojnik, ostavio psa kod bake, a on je izgrizao do smrti
U stanu u Zadru, u Hrvatskoj, pronađena je starica (82) koju je do smrti izgrizao američki staford.

Tijelo starice je pronađeno jučer ujutro, a policija je  objavila kako je uhapsila člana porodice i da nad njim provodi istragu. 

Kako javlja "Index.hr", riječ je o unuku žene koju je pas izgrizao, a staford je bio u njegovom vlasništvu. Policija ga tereti za krivično djelo protiv opće sigurnosti.

Žena i pas bili su sami u stanu kada ju je pas nasmrt izgrizao. Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH) koji je objavio kako je privedena djelatna vojna osoba osumnjičena za "teško krivično djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u saradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti.

- Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija - navodi se u saopštenju.

On je ostavio staforda kod bake i otišao na nekoliko dana. Tijelo je pronašao drugi član porodice, prenio je Zadarski.hr.

Obdukcija potvrdila da je žena umrla od ugriza psa o kojem je brigu preuzela nadležna veterinarska služba.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.