7.4.2024. 20:18
0
Komšije tvrde da roditelji ubijene djevojčice Danke Ilić proživljavaju pravi haos: Od početka su ih osuđivali, a ispostavilo se da nije tako
Nakon vijesti da je Dalibor Dragijević (40), brat Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), preminuo rano jutros u PU Bor, komšije u selu Zlot su u šoku zbog svega što se već danima događa.

"U šoku smo zbog svega sto se desilo u ovom selu. Čuli smo da je preminuo. To je tragedija, jadna žena šta ju je sve snašlo - rekle su komšije misleći na Dejanovu majku.

Komšinica, koja je poznavala preminulog, rekla je da ga se sjeća kao dobrog momka.

"Ovo je grehota, ne daj Bože nikome, žalosno je za svakog roditelja ovako nešto. Ja sam stara i ne izlazim mnogo, ali ne želim da gledam ovako nešto. Bili su dobri momci koliko ja znam - rekla je komšinica.

"Veliki je šok za njegovu majku, kao da ih je neko prokleo - dodao je drugi komšija.

Inače, Daliboru Dragijeviću je u petak određeno zadržavanje do 48 sati, a zbog sumnje da je bratu Dejanu, zajedno sa ocem Radoslavom Dragijevićem (73) pomogao da tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja prebaci na za sada nepoznatu lokaciju.

Dalibor i njegov otac trebalo je danas da budu saslušani u Tužilaštvu, a prije isticanja mjere zadržavanja.

Jedna komšinica rekla je da je upoznata sa tim da je brat osumnjičenog za djevojčicino ubistvo umro.

"Možda je tako i trebalo da mu se desi. Pa i on je umiješan. Da li ste vi vidjeli kako njegova majka priča, pa bolje bi pričala za kučence nego za nju - rekla je komšinica koja živi u istoj zgradi gdje i roditelji male Danke za Kurir.

Ona kaže da je potresena zbog smrti djevojčice i da njene roditelje nije vidjela danima.

"Opterećeni smo. Samo to gledam i noću ne spavam. Roditelje uopšte ne viđamo - rekla je komšinica.

Još jedan komšija oglasio se, rekavši da roditelji ubijene djevojčice preživljavaju haos.

"Meni je sve ovo nejasno, čujem da su pretraživali i oko pećine danas. Ovaj što je preminuo vjerovatno je nešto znao, a ovaj što je tamo neće da otkrije gdje je. Ko zna šta su oni njoj uradili, vjerovatno zbog toga ne žele da otkriju gdje je tijelo. Pitanje je šta je od tog tijela sada i ostalo. Njeni roditelji preživljavaju haos, od početka su ih osuđivali, a ispostavilo se da nije tako. Sad vidim kao neke poruke gdje im se izvinjavaju, ali kasno je za to - rekao je jedan komšija.

Podsjetimo, nešto posle 12 sati pred kuću osumnjičenog Dejana Dragijevića u Zlotu, u kojoj je ostala samo njegova majka, stigla je ekipa Hitne pomoći i inspektori. Iako je prva informacija bila da je Hitna stigla jer je ženi pozlilo, vjeruje se da su ljekarske ekipe dežurale u trenutku kada su joj saopćavali da joj je mlađi sin preminuo tokom jutra.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.