24.8.2024. 20:17
2
Vučić o sastanku sa šefom CIA-e: Smijem se kad kažu da je u BiH transparentno, a ovdje skriveno
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 24. avgusta u Beogradu da je sa šefom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Williamom Burnsom vodio vrlo korisne i dobre razgovore.

On je dodao se smije onima koju komentarišu kako je njegova posjeta Srbiji bila skrivena, a u BiH transparentna, prenosi Beta.

“Znate, razgovarate sa vašim gostima pa vidite hoće li javnost ili ne. Mi, kao ozbiljna zemlja, smatrali smo da je to najbolji mogući način, a i Amerikanci, kao najozbiljnija zemlja na svijetu, uz Kinu, su smatrali da je to najbolji mogući način praćenja posjete”, naveo je Vučić.

Dodao je da su teme bile važne za budućnost regiona i Srbije, kao i da su imali pristojan i važan sastanak.

Šef američke Centralne obavještajne agencije (CIA) William Burns 23. avgusta je završio dvodnevnu posjetu Kosovu, a prethodno je posjetio Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

U Srbiji posjetu Burnsa prethodno niko nije demantovao ni potvrdio.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.