30.10.2022. 18:09
0
Zapadna obala: Ubijen Palestinac koji je navodno pokušao vozilom pregaziti izraelske vojnike
U Jerihonu na okupiranoj Zapadnoj obali ubijen je Palestinac koji je navodno pokušao vozilom pregaziti izraelske vojnike.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je napadač u blizini grada Jerihona pokušao da pregazi izraelske vojnike prvo na autobuskoj stanici na lokaciji Nabi Musa, a zatim i na raskrsnici al-Mawj.

U saopštenju se navodi da su vojnici i izraelski civili otvorili vatru i ubili pomenutu osobu, prenosi agencija Anadolija.

Izraelska hitna služba je objavila da je u incidentu, kada je Palestinac navodno pokušao vozilom pregaziti izraelske vojnike, povrijeđeno pet osoba, od kojih dvije sa srednjim i tri s lakšim povredama.

Kako prenose izraelski mediji, utvrđeno je da je osumnjičeni 49-godišnji palestinski stanovnik okruga Ayzeriyye u okupiranom istočnom Jerusalemu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.