30.1.2024. 10:39
0
Izrael nastavlja s napadima na Pojas Gaze, desetine mrtvih i ranjenih
Izraelske snage nastavljaju s napadima na Pojas Gaze, a tokom protekle noći, na različitim područjima, ubijene su i povrijeđene desetine Palestinaca.

Prema vijestima službene palestinske agencije WAFA, izraelska vojska gađala je centralne i južne dijelove Pojasa Gaze 116. dana svojih napada.

Zračni napadi izvedeni su u naselju Al-Jenine u gradu Rafah na jugu zemlje.

Bombardovan je i izbjeglički kamp Nuseyrat u centralnom dijelu Pojasa Gaze. 

Došlo je i do sukoba oko okruga Amal i izbjegličkog kampa Khan Yunus na jugu.

Izvještava se da je džamija El-Farouk u kampu bila na meti izraelskih snaga, a područje oko bolnice Nasser u gradu takođe je bombardovano.

Navedeno je da je u napadima širom Gaze ubijeno i povrijeđeno na desetine ljudi.

U izraelskim napadima na pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je najmanje 26.637 Palestinaca, uključujući najmanje 11.djece i 7.500 žena, a 65.387 ljudi je ranjeno.Navodi se da se pod ruševinama još uvijek nalaze hiljade mrtvih.Oko 1.200 Izraelaca ubijeno je u napadu Hamasa.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.