13.4.2023. 16:29
0
Deportovan južnoafrički bjegunac koji je lažirao vlastitu smrt u zatvoru
Thabo Bester, poznat kao “Facebook silovatelj“, jer je mamio svoje žrtve preko društvenih medija, uhapšen je prošle sedmice zajedno sa svojom djevojkom u Tanzaniji.

Služio je doživotnu kaznu kada je prošlog maja pobjegao iz zatvora u Južnoafričkoj Republici.

Ovaj 35-godišnjak je 2012. godine osuđen za silovanje i ubistvo svoje djevojke manekenke. Također je 2013. proglašen krivim za silovanje i pljačku još dvije žene.

Vlasti su pokrenule potragu za Besterom u martu nakon što je novo nalaz autopsije pokazao da muškarac koji je umro u zatvorskoj ćeliji zapravo nije bio Bester, zbog čega su on i njegova djevojka pobjegli u Tanzaniju.

Na parlamentarnom saslušanju u srijedu rečeno je da su zatvorski čuvari pomogli Besteru lažirati vlastitu smrt tako što su u njegovu zatvorsku ćeliju prokrijumčarili tijelo koje je zapaljeno. Prvobitno je navedeno da je umro počinivši samoubojstvo.

Vlasti su rekle da je ovaj bijeg iz zatvora razotkrio slabosti u sigurnosnom sistemu zatvora koji vodi privatna britanska zaštitarska kompanija G4S.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.