15.4.2023. 20:29
0
Trump prikupio je 15,4 miliona dolara od donacija, u vrijeme kada je protiv njega podignuta optužnica
FOTO: EPA-EFE
Bivši predsjednik SAD Donald Tramp prikupio je 15,4 miliona dolara od donacija tokom prethodnih dana, u vrijeme kada je tužilac sa Menhetna podigao optužnicu protiv njega, saopštio je Trampov izborni štab, navodeći da je u pitanju finansijska podrška malih donatora.

Blizu 98 odsto donacija, otkako je objavljena optužnica 30. marta, došlo je od donatora koji su dali manje od 200 dolara, a 24 odsto je došlo od ljudi koji su prvi put donirali novac Trampu, koji je skupljao novac u kontinuitetu, počev od 2015. godine kada je postao kandidat za predsjednika SAD, prenio je Blumberg.

Prosječne donacije tokom osmogodišnjeg perioda bile su manje od 50 dolara.

Porast je uslijedio nakon razočaravajućeg početka Trampovog prikupljanja sredstava.

Tramp je ranije naveo da se njegovi poslovi procjenjuju na najmanje 1,2 milijarde dolara.

Okružni tužilac Menhetna Alvin Breg podigao je 34 optužnice protiv Trampa, a odnose na navodne nezakonske isplate, uključujući i isplatu glumici filmova za odrasle Stormi Denijels, koje su izvršene 2016. godine.

Tramp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.