18.4.2023. 20:27
0
Poljska počela s gradnjom elektronske ograde duž granice s Rusijom
FOTO: Agencije
Poljska je u utorak počela graditi elektronsku barijeru duž svoje granice s ruskom eksklavom Kalinjingradom, rekao je u utorak poljski ministar unutrašnjih poslova Mariusz Kaminski.

“Imaćemo pun nadzor granice s Rusijom. Siguran sam da će ovo biti najbolje osigurana granica Evropske unije”, rekao je Kaminski novinarima u Varšavi.

Barijera od 210 kilometara će pratiti ilegalne aktivnosti pomoću 24-satnih kamera i detektora pokreta. Trebalo bi da bude završena na jesen.

Poljska je u februaru postavila protivtenkovske barijere na putevima koji vode do graničnih prelaza s Kalinjingradom nakon što je postavila barijeru od žilet-žice 2022. godine.

“Biće to izuzetno moderna ograda, poput one koju imamo na granici s Bjelorusijom. Tamo imamo kamere i detektore pokreta, tako da ćemo imati potpuni uvid u ono što se tamo dešava”, rekao je Kaminski.

Ograda će biti opremljena sa 2.000 stubova na kojima će biti postavljeno 3.000 kamera. Ukupno 700 kilometara kablova za napajanje, prenos i detekciju također će biti postavljeno duž ograde.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.