10.7.2023. 20:35
0
Bitkoin bi mogao da vrijedi 120.000 dolara do kraja sljedeće godine
FOTO: AP
Najpoznatija kriptovaluta bitkoin mogla bi da dostigne 50.000 dolara ove godine i 120.000 dolara do kraja 2024. godine, saopćila je britanska banka Standard Chartered.

Oni predviđaju da bi skok cijene bitkoina mogao da podstakne "rudare" bitkoina da gomilaju veći dio ponude, prenosi Avaz.

Standard Chartered je još u aprilu objavio prognozu bitkoina od 100.000 dolara za kraj 2024. sa stavom da je takozvana "kripto zima" gotova, ali jedan od vodećih bankarskih FX analitičara, Džef Kendrik, rekao da sada postoje šanse da skoči za 20 posto.

- Povećana profitabilnost rudara po iskopanom bitkoinu znači da oni mogu da prodaju manje uz zadržavanje priliva gotovine, smanjujući neto ponudu bitkoina i podižući cijene na više - rekao je Kendrik u izveštaju.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.